RTL Danas 21.7.2017. Suludi odgovor Ministarstva

Postalo je svima jasno da novi ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić nema znanja o razdjelnicima niti o razmjerima štete i nepravde koju je zakon njihovog koalicijskog partnera HNS-a nanio građanima Hrvatske. Umjesto toga, njemu je, 4 godine nakon donošenja štetnog zakona, potrebno n-to “stručno povjerenstvo”, koje bi trebalo utvrditi ono u što su se građani već godinama na svojoj koži uvjerili: da ugradnja razdjelnika nikome nije donijela ništa dobro, samo hladne stanove i rastuće troškove.

Misli li ministar, po struci doktor ekonomije, propitivati nalaze svojih kolega iz Ekonomskog instituta Zagreb i kolega iz Švedske i Finske koji su neovisnim studijama utvrdili da ugradnja razdjelnika donosi ogromne i potpuno ekonomski neopravdane troškove koji se nikakvim uštedama ne mogu nadoknaditi?

Hoće li,  pretpostavljamo, u tom “stručnom povjerenstvu” sjediti HNS-ov kadar koji je zakon napisao- pojačan prestavnicima ugrađivača razdjelnika,  kako bi utvrdili da li je  dobro nešto što su vulgarnom silom svim građanima nametnuli  još prije 4 godine i što je civilizirana Europa u zemljama bez korupcije  odbacila!?

Građanima ne preostaje ništa drugo doli da odmah sami poduzmu što je potrebno i u okvirma postojećeg zakona dopušteno, kako bi zaštitili vrijednost vlastite imovine i povratili pravo na slobodan i kvalitetan život u svojim vlastitim stanovima.


4 misli o “RTL Danas 21.7.2017. Suludi odgovor Ministarstva

 1. Na predstavnike stanara, koji su trebali pribaviti određeni postotak potpisa, vršen je pritisak, a možda je bilo i neke “motivacije”, kako bi uvjerili stanare da će uslijediti novčane kazne ako ne ugrade te proklete razdjelnike. E, sad bi se stanari opet trebali organizirati i poduzeti akcije u drugom smjeru, zar ne? No, našim ljudima je već dosta svega i nemaju snage boriti se protiv “rogatih”. Radije će izljevati žuč na društvenim mrežama.

  Sviđa mi se

 2. Predstavnici stanara (bar u našoj zgradi) su jako protiv toga da se sakupi 51% potpisa i da se vrati na staro. ..očito su ih jako dobro “motivirali” Vrdoljak i jataci. Sramotna “rabota” razdjeljnika se nastavlja i opet smo izloženi visokim računima i hladnim stanovima.Moji računi su i do 1800 kn mjesečno( imam trajno isključena tri radijatora ) a po starom je bilo nikad preko 900 kn. mjesečno a niti jedan radijator nije bio isključen i bilo je toplo u stanu. Čisti lopovluk i organizirana pljačka .Sramotno da ministarstvo ne promijeni taj zakon koji je na snazi i da nas ne zaštiti od razbojničke pljačke.Fuj!

  Sviđa mi se

  1. Pošrovani, ako vaši prestavnici u zgradi ne žele prikupljati 51% potpisa za promjenu korektivnog fakora u 1 i /ili povratak cijele zgrade na obračun po m2, možete i vi sami prikupiti potpise. Napominjemo da su prema Zakonu o vlasništvu predstavnici suvlasnika dužni sprovoditi i izvršavati volju većine suvlasnika u zgradi. Uostalom, za to ih plaćate. Ako se predstavnik ne ponaša tako, u bilokom trenutku možete prikupiti 50,1% potpisa suvlasnika za izbor nekog drugog na mjesto bahatog predstavnika.

   Sviđa mi se

  2. Poštovan-i/a,

   informativno se zanimam oko tematike razdjelnika. Kažete da Vam je račun skočio sa 900 kn na 1800 kn.
   – zanima me koji je položaj vašeg stana u zgradi (broj vanjskih zidova, kvadratura stana) ?
   – da li u hodniku zgrade ima staru stolariju (stari prozori, stara vrata ili je PVC) ?
   – da li imate u vašem stanu PVC stolariju ili staru drvenu ?
   – da li vam je u toplinskoj podstanici zamjenjena stara cirkulirajuća pumpa sa novom frekventnom pumpom ?
   – da li ste ugradili balansne ventile tlaka u podstanici ?
   – da li imate li termoventile na radijatorima ?

   Molim malo tehničkih detalja.

   Zahvaljum,
   Krešimir iz Osijeka

   Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s